BN-ers zetten zich in voor AMBER Alert

Nieuwe campagne roept mensen op om zich massaal aan te melden

Vandaag, 13 januari 2021, op de Internationale Dag van AMBER Alert, lanceert AMBER Alert een nieuwe aanmeldcampagne. Het landelijke vermiste kinderenalarm slaat de handen ineen met bekende Nederlandse ouders om middels de #IkZoekMee-campagne burgers en organisaties aan te sporen zich aan te melden voor de ontvangst van AMBER Alerts. Momenteel zoeken twaalf miljoen Nederlanders mee naar vermiste kinderen in levensgevaar.

Meerdere bekende Nederlandse moeders zoals Froukje de Both, Sofie van den Enk, Lucille Werner en Kim-Lian van der Meij zullen vanaf vandaag door heel het land te zien zijn. Zij lenen hun gezicht aan de campagne, die getoond wordt op o.a. reclameschermen, snelwegborden, pinautomaten en bushokjes. Op die manier hoopt AMBER Alert haar bereik nog verder te vergroten.

Van IJzendoorn Outdoor

Ook Van IJzendoorn Outdoor ondersteunt deze landelijke campagne door de uitingen van Ambert Alert te plaatsen op alle buitenlocaties, zoals de masten van Van der Valk Hotel in Hoorn, Vught/Den Bosch en Tiel. Maar ook op andere locaties, zoals in Veenendaal, Rhenen en Helmond. 

AMBER Alert Nederland

Jaarlijks raken er in Nederland duizenden kinderen vermist. Wanneer het leven van een vermist kind op het spel staat, wordt het AMBER Alert-systeem ingezet. Hierdoor komt de vermissing razendsnel bij miljoenen mensen onder ogen. Alleen al in Nederland zoeken meer dan twaalf miljoen burgers en duizenden organisaties mee als een kind vermist is. Met succes. Van de meer dan duizend keer dat het AMBER Alert-systeem is ingezet, kende 94 procent een succesvolle afloop.

Wil jij je ook aanmelden voor de ontvangst van AMBER Alerts?
Ga dan naar amber.nl/zoekmee