Algrain: zoutloos brood

‘Dit brood proeft niet als zoutloos maar heeft een echte broodsmaak en is heerlijk mals.’

Na een intensieve ontwikkelperiode is AlgaeHolland Food erin geslaagd een zoutloos brood te ontwikkelen met dezelfde smaakbeleving als ‘normaal’ brood met zout.

Testen hebben uitgewezen dat tenminste 91% van de deelnemende consumenten het Algrain brood lekkerder of tenminste gelijkwaardig vindt aan ‘normaal;’ brood (met 1 tot 2% zout).

Algrain is ontwikkeld door AlgaeHolland Food. Dit bedrijf levert consumentoplossingen en maatwerkoplossingen voor grootschalige toepassingen bij productie van voedingsmiddelen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Premium premixen voor Brood & Droge Pastaproducten
  • Premium premixen voor Vega(n) Snacks & Tapa’s
  • Premium premixen toepasbaar in Coatings voor voedingsmiddelen
  • Premium mixen voor Smaakversterkers, Smaakverbeteraars, etc.

Het resultaat: Zoutarme of Zoutloze maar smaakvolle eindproducten met de Nutritionele meerwaarde vanuit de Micro-Algen.

Voor meer informatie: algae-holland.nl/algrain

In opdracht van AlgaeHolland heeft Van IJzendoorn Marketing Advies een herpositionering van dit bedrijf  toegepast. Waren zij in eerste instantie geörienteerd op producten voor de agrarische sector, nu is dit méér gericht op producten voor de consument. Denk aan brood, snacks en smaakvebeteraars.  De website van AlgaeHolland is daar op aangepast. Ook zijn voor deze producten passende logo’s ontwikkeld, in lijn met de huisstijl.