Google kondigde het al eerder aan, maar met AMP komt hun mobiele revolutie in een stroomversnelling. Google werkt namelijk aan een nieuw initiatief genaamd “Accelerated Mobile Pages (AMP).”

De hele wereld mobiel

Het moge duidelijk zijn, we zijn altijd onderweg en willen overal waar we zijn toegang tot informatie. Google speelt hier al jaren op in met de nieuwste mobiele ontwikkelingen en zet het met AMP in een hogere versnelling. Het bedrijf wil met deze ontwikkeling gebruikers een nog snellere ervaring bieden op mobiele apparaten. Drie keer raden waar je als marketeer binnenkort SEO-wise rekening mee dient te houden.

Accelerated Mobile Pages, wat zijn dat?

Een Accelerated Mobile Page is een aangepaste HTML versie van een webpagina, maar dan supersnel, bedoeld om pagina’s met video’s en afbeeldingen sneller te laden op bijvoorbeeld een mobiele telefoon.
Een normale HTML pagina bestaat uit veel scripts en codes die het laden van een pagina vertragen. Met een snelle internetverbinding op een desktop of laptop is dat vaak geen probleem, maar voor veel mobiele gebruikers op 3G (en zelfs op 4G) is dit een doorn in het oog.

Google heeft hiervoor een framework bedacht waarmee er een uitgeklede versie van je webpagina gegenereerd wordt. Scripts en codes worden omgezet in AMP elementen die makkelijker en vooral sneller te lezen zijn door Google.

Moet ik dan mijn hele website ombouwen?

Dat is een optie, maar er is ook een tussenweg. Je stuurt Google jouw mobiele pagina op, zij plaatst jouw HTML in een cache en genereert hiervan een AMP pagina welke wordt aangeboden aan mobiele gebruikers.

Het voordeel van een bedrijf als Google is dat Google uiteindelijk bepaalt hoe en waar websites worden weergegeven in de zoekresultaten op basis van o.a. relevantie en gebruikerservaring op de pagina. En als jouw pagina omgebouwd is tot AMP, zal de gebruikerservaring positiever beoordeeld worden dan pagina’s van vergelijkbare aanbieders en dus een betere positie claimen.

Om van dit project een succes te maken is het voor Google een must om samen te werken met de verschillende Open Source platformen en de grote spelers op Internet. Denk hierbij aan WordPress, Pinterest, Twitter, Adobe en LinkedIn. Met een partij als WordPress zal de ontwikkeling hard gaan als ze het voor elkaar krijgen om hun plugin te lanceren welke webpagina’s met één druk op de knop ombouwt tot een AMP.

Wat heb ik hier als bedrijf aan?

Als de wereld zo meteen AMP massaal omarmt wordt de concurrentie weer een stuk heftiger als het gaat om de voor jou relevante posities in de zoekresultaten. Is dat als enige belangrijk? Nee, maar daar begint het wel. Gemakkelijk gevonden en een topervaring op de website van jouw bedrijf. Een positieve klantervaring en een vergrote kans op een aankoop is wat voor u telt.

Wij volgen de ontwikkelingen op AMP gebied op de voet en en zorgen dat je op de hoogte blijft. Samen zorgen we ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst.

Meer weten?

Wil je vrijblijvend advies over je huidige website? Of wil je dat we een ‘mobielvriendelijke’ website voor je bouwen? We zijn je graag van dienst. Neem contact met ons op of bel 0344-627875.