Je hebt een Facebookpagina voor je organisatie, maar het lukt maar niet om er resultaat mee te behalen. Of je wilt graag een pagina oprichten, maar je durft de stap nog niet te nemen. Onderstaand 10 tips om meer uit je Facebook-bedrijfspagina te halen. Deze 10 tips brengen je weer een heel stuk verder op weg. 

Laat zien wie je bent

Zorg dat je bedrijfspagina voldoende informatie bevat over je organisatie. Denk aan het verhaal van je onderneming, een beschrijving van producten en diensten, contactgegevens en een url van de website.

Zorg voor een sterke omslagfoto

Het meest uitspringende item op je Facebookpagina is de cover. Het geeft een eerste indruk van je organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een foto van een product of dienst. Wees creatief, maar houdt ook rekening met de richtlijnen die Facebook geeft. Zo mag de omslagfoto geen contactgegevens bevatten, call-to-actions als ‘Like ons’ of ‘Deel’ en prijs- of aankoopinformatie.

Kies een geschikte profielfoto

Ook de profielfoto is een belangrijk element van je bedrijfspagina. Het verschijnt onder de coverafbeelding en als miniatuurweergave naast de updates die je plaatst. Mijn advies is dan ook te kiezen voor een geschikte profielfoto die herkenbaar is. Denk bijvoorbeeld aan het logo van je onderneming.

Zorg voor conversaties

Op sociale netwerken gaat het om conversaties. Stel vragen aan je volgers en reageer op geplaatste reacties. Dit is een goede manier om engagement te genereren.

Kijk niet naar likes

Uiteraard is het leuk dat je pagina volgers heeft. Maar het moet geen doel zijn om zoveel mogelijk volgers te krijgen. Begin dus niet aan acties waarin je een iPad verloot om zo meer fans te genereren. Want je hebt niets aan een fan die alleen maar fan is.

Visualiseer

Plaats niet alleen je boodschap door middel van tekst. Visuele content is een goede manier om meer effect te genereren. Want uit verschillende studies blijkt dat een bericht met een afbeelding vaker bekeken en gedeeld wordt.

Publiceer verschillende content

Naast tekst en afbeeldingen zijn er nog andere manieren om je boodschap op je pagina te vertellen. Denk aan video’s en polls. Wellicht dat je door middel van een korte video je verhaal kunt vertellen in plaats van alleen maar tekst. Wees creatief en zorg voor afwisseling.

Wees beknopt

Zorg dat je publicaties beknopt, nauwkeurig en duidelijk zijn. Gebruikers zitten niet te wachten op lange en saaie berichten. Door beknopte berichten te plaatsen verhoog je de engagement onder je volgers.

Overdaad schaadt

Zorg dat je consistent en met regelmaat je updates plaatst. Maar doe dit met mate. Houd als richtlijn maximaal vier berichten per dag aan. Niet meer! Om te zorgen dat je consistent publiceert, kun je een contentkalender opstellen. Zo houd je overzicht en variatie in je updates.

Plaats meer dan een bericht

Publiceer meer dan alleen het laatste nieuws over je organisatie of de branche. Denk na over wat jouw volgers graag willen lezen. Mensen zijn fan van een pagina om meer te ontvangen dan degene die dat niet doen. Denk aan het verkrijgen van exclusieve content en kortingen.

Wil je nog meer tips om je Facebookpagina te verbeteren? Neem contact met ons op.